Menu Sluiten

Inspiratie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non risus. Suspendisse lectus tortor, dignissim sit amet, adipiscing nec, ultricies sed, dolor.


Wie niet bekend is met de wondere wereld van de schimmels, maar wel nieuwsgierig om meer over hen te leren zou eerst de film Fantastic Fungi moeten zien. Prachtige beelden gecombineerd met de gedreven uitspraken van de Amerikaanse mycoloog Paul Stamets over de 10 manieren waarop schimmels de mensheid kunnen redden.


Het Amerikaanse bedrijf Ecovative maakt diverse myceliumbased objecten waaronder bouwstenen en kuipstoelen. Deze film geeft een mooi beeld van hoe myceliumbased materiaal geproduceerd wordt.


De Nieuwe Helden en de Dutch Design Foundation namen het initiatief om een showcase van biobased bouwen naar het grotere publiek te presenteren op de Dutch Design Week 2019 te Eindhoven: the Growing Pavilion


‘Ruimte voor Biobased Bouwen, een strategische verkenning.’ Biobased Creations en Oostblokmedia maakten in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en met de enthousiaste medewerking van Marco Vermeulen deze film die inzicht en verdieping geeft in wat biobases bouwen is.